top of page

Het alarmnummer 112 is van kracht in heel de Europese Unie

Wist je dat je in in alle 27 EU-lidstaten het alarmnummer 112 kan bellen voor hulp in levensbedreigende situaties? Zowel via een mobiele als een vaste lijn is de deze hulplijn 24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar via hetzelfde nummer.



Het Europese noodnummer is overal gratis.

Oók als je bundel of beltegoed op is, je buiten bereik van je eigen netwerk bent of je geen simkaart in je toestel hebt is het alarmnummer gratis bereikbaar. Zelfs als je een vergrendelde smartphone in handen hebt, kun je vanaf het startscherm direct "noodgeval" aantikken waarmee je de mogelijkheid krijgt om 112 te bellen. Ben of ken je iemand die doof of slechthorend is? Installeer dan de software van Tolkcontact daarmee kun je via tekst, spraak of beeld in contact komen met 112.


Wat gebeurt wanneer je 112 belt?

Op basis van de gegevens die meegestuurd worden met je oproep, kom je in contact met de regionale of landelijke meldkamer. De centralist zal je vragen waar je bent en of je ambulance, brandweer of politie wilt spreken. Daarna krijg je de juiste hulporganisatie aan de telefoon. Mocht de verbinding wegvallen, dan kan de centralist je terugbellen. Tenzij je zonder simkaart belt. Dan worden er geen gegevens met je oproep meegestuurd. In het kort komt het er op neer dat je altijd en overal in Europa snel hulp in kunt schakelen via 112. Wel zo handig dat je maar 1 nummer hoeft te onthouden, zeker als elke seconde telt...

46 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page