top of page
Boek nu een cursus VCA Basis of VCA VOL door heel Nederland bij CheckYourSafety

CURSUS VCA

VERHOOG JE PERSOONLIJKE KWALITEITSSTANDAARD MET EEN CURSUS VCA

VCA staat voor Veiligheid gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Steeds vaker hoor je om je heen de term ‘verantwoord werken’; radiospotjes van FNV over veiligheid op de werkplek, hogere frequentie inspecties door ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, opdrachtgevers die eisen dat werknemers VCA-gecertificeerd zijn. Met als doel: bewustwording van de gevaren en risico’s op de werkplek, en hoe je hiermee om moet gaan.

Hoewel het niet verplicht is, is het een verstandige keuze om nu je VCA-certificering te halen. Hiermee toon je aan dat je succesvol een examen hebt afgerond en je over de kenniseisen van verantwoord werken beschikt. Je verhoogt in feite je eigen kwaliteitsstandaard, en als het hebben van een VCA-certificering later wél verplicht wordt, heb jij je papiertje alvast in the pocket.

Bij CheckYourSafety boek je een dagcursus VCA Basis of VCA Vol inclusief examen door heel Nederland

CURSUS VCA BASIS OF VCA VOL?

Een cursusdag duurt van 8:30u tot 16:00u en bestaat uit het doornemen van de theorie, waarbij belangrijke punten voor het examen uitgelicht worden, met aansluitend het officiële examen (afgenomen door Pontifex). Als leidinggevende dien je in het bezit te zijn van een VCA Vol certificaat. Het verschil met VCA Basis is, dat voor VCA Vol de leerstof uitgebreider is en dat je daarom tijdens het examen meer vragen moet beantwoorden.

iStock-636055688.jpg

Het VCA Basis examen bestaat uit 40 vragen, waar je 60 minuten de tijd voor krijgt om te beantwoorden. Het examen VCA Vol bestaat uit 70 vragen, waar je 75 minuten de tijd voor krijgt. Na afloop zie je direct of je wel/niet bent geslaagd. Het examen wordt door een onafhankelijk examenbureau afgenomen. Wanneer je geslaagd bent, ontvang je van ons binnen enkele dagen je VCA-pasje en certificaat.

We organiseren cursussen op vaste locaties door het hele land. Altijd in een informele sfeer en in compacte groepen. Onze cursusprijs €209,- (excl. BTW) voor een cursus VCA Basis en €219,- (excl. BTW) voor cursus VCA Vol is inclusief digitaal kopie theorieboek VCA, cursusmateriaal, certificaat, VCA-pasje, examen, koffie/thee en lunch. Het is aan te raden dat je voorafgaande de cursus zelf de theorie al hebt doorgenomen.

bottom of page