top of page
Boek nu een cursus VCA Basis of VCA VOL door heel Nederland bij CheckYourSafety

CURSUS VCA

CREËER EEN GEZONDE EN VEILIGE WERKOMGEVING DOOR EEN CURSUS VCA

VCA staat voor Veiligheid gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Door als bedrijf of organisatie te investeren in opleidingen zoals een cursus VCA, zorg je ervoor dat je werknemers de juiste kennis en vaardigheden hebben om veilig en verantwoord te werken. Het is een integraal onderdeel geworden van de bedrijfsvoering om te zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving.

Grootste voordelen van een VCA-certificering zijn:

  • Veiligheid op de Werkplek: Het is essentieel om ongevallen en letsel te voorkomen.

  • Wettelijke Verplichting: Het voldoen aan deze regelgeving is noodzakelijk om wettelijke vereisten te respecteren.

  • Toegang tot Bouwplaatsen: Veel bouwbedrijven en projecten vereisen dat alle medewerkers op de bouwplaats in het bezit zijn van een geldig VCA certificaat.

  • Risicobeheer: Dit draagt bij aan een algehele cultuur van veiligheid op de werkplek.

  • Kwalificatie-eis: Werkgevers kunnen eisen dat sollicitanten een VCA-certificaat hebben om in aanmerking te komen voor bepaalde banen.

CURSUS VCA BASIS OF VCA VOL

Een cursusdag duurt van 8:30u tot 16:00u en bestaat uit het doornemen van de theorie en het maken van een examen. Als leidinggevende dien je in het bezit te zijn van een VCA Vol certificaat. Het verschil met VCA Basis is, dat voor VCA Vol de leerstof uitgebreider is en dat je daarom tijdens het examen meer vragen moet beantwoorden.

Stock foto Bouw vergadering

Het VCA Basis examen bestaat uit 40 vragen, waar je 60 minuten de tijd voor krijgt om te beantwoorden. Het examen VCA Vol bestaat uit 70 vragen, waar je 75 minuten de tijd voor krijgt. Na afloop zie je direct of je wel/niet bent geslaagd. Het examen wordt door een onafhankelijk examenbureau afgenomen. Wanneer je geslaagd bent, ontvang je van ons binnen enkele dagen per post je VCA-pasje en certificaat.

We organiseren cursussen op vaste locaties door het hele land. Altijd in een informele sfeer en in compacte groepen. Voor zowel een cursus VCA Basis als voor een cursus VCA Vol geldt een cursusprijs van €239,- (excl. BTW). Dit is inclusief theorieboek VCA, examen, certificaat, VCA-pasje, koffie/thee en lunch. We raden je zéér aan om voorafgaande de cursus zélf de theorie al door te nemen.

bottom of page