top of page
Verhoog de gezondheid van je werknemers en derden met een Asbestinspectie door CheckYourSafety

ASBESTINSPECTIE

SNELLE RAPPORTAGE MET EEN ASBESTSCAN

Asbest werd vroeger veel als bouwmateriaal gebruikt omdat het goed isoleert en brandwerend is. Helaas veroorzaakt het een groot gezondheidsrisico.

Als huiseigenaar of verhuurder ben je verantwoordelijk voor het verwijderen van eventueel aanwezig asbest. De snelste manier om erachter te komen of er asbestverdacht materiaal aanwezig is, is door een asbestscan. Een vervolgstap is het laten uitvoeren een asbestinventarisatie.

NAUWKEURIG ONDERZOEK AAN DE HAND VAN EEN ASBESTINSPECTIE

Met een asbestinspectie worden asbestverdachte materialen of toepassingen nauwkeuriger onderzocht. Ook hiervan worden, aan de hand van foto’s en beschrijvingen, alle bevindingen vastgelegd in een rapport. Dit rapport bevat informatie over de locatie, de soort en de hoeveelheid asbesthoudende materialen. Verder geeft het rapport de urgentie van handelen en het plan van aanpak.

Voorafgaande aan de inspectie bestudeert onze veiligheidsdeskundige de bouwtekeningen, stuurt je eventueel een vragenlijst toe en bekijkt aanwezige oude rapportage, waarna de rondgang op de betreffende locatie plaatsvindt. Het asbest wordt vervolgens bemonsterd en door een onafhankelijk laboratorium geanalyseerd.

ASBESTVERWIJDERING DOOR DE SPECIALST

Asbestsanering is een specialistische taak die aan veel wettelijke regels en voorschriften moet voldoen. Niet alleen het verwijderen van asbest, maar ook het voorwerk, zoals het aanvragen van een vergunning en het inlichten van alle benodigde instanties, regelen we voor je. Uiteraard worden alle asbesthoudende materialen op een veilige en verantwoorde wijze afgevoerd.

Laat een Asbestinspectie of Asbestscan uitvoeren door CheckYourSafety om de gezondheid van je werknemers en derden te verhogen
bottom of page