Direct contact? 020-4094695 info@checkyoursafety.nl

VCA certificeren
VCA staat voor Veiligheid gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Wanneer een bedrijf beschikt over een VCA certificaat toont het bedrijf aan dat zij er alles aan doen om hun werknemers veilig te laten werken. Het bedrijf kan dit aantonen door hun VGM (veiligheid, gezondheid en milieu) -beheersysteem.

Checkyoursafety ondersteunt bedrijven met het opzetten van een VGW-beheersysteem en helpt bedrijven hun VCA certificaat te behouden en te verbeteren.

Verschillende soorten certificaten
Er zijn een aantal verschillende soorten VCA bedrijfscertificaten. Een certificaat hangt af in welke branche het bedrijf zich bevind en hoeveel medewerker een bedrijf in dienst heeft. De vier verschillende VCA bedrijfscertificeringen zijn; VCA*, VCA**, VCU en VCA-P.

VCA*; VCA* houdt zich bezig met de directe beheersing van veiligheids-, gezondheids- en milieuactiviteiten op de werkvloer; dus op uitvoerend niveau. Als regel is het VCA*-certificaat bedoeld voor bedrijven met minder dan 35 medewerkers (inclusief inleenkrachten) die niet als hoofdaannemer optreden.

VCA**; VCA** houdt zich – naast het uitvoerend niveau – ook bezig met beleid, structuur en planvorming ten aanzien van veiligheid, gezondheid en milieu. Voor bedrijven met 35 of meer medewerkers (inclusief inleenkrachten) en organisaties met minder dan 35 medewerkers maar die optreden als hoofdaannemer, geldt het VCA**-certificaat.

VCU; VCU staat voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties en komt voort uit VCA. VCU-certificatie is bedoeld voor bedrijven die personeel uitzenden naar VCA-gecertificeerde bedrijven. Die bedrijven voeren werkzaamheden uit met verhoogd risico in een risicovolle omgeving.

VCA-P; VCA P bestaat sinds 2008 en is bedoeld voor die bedrijven die direct betrokken zijn bij de specifieke risicovolle omstandigheden van het primaire proces in de petrochemie.

Enkele voordelen van een VCA certificaat

Met een bedrijf VCA certificaat toont u als bedrijf simpel aan dat u denkt aan het milieu en goed wilt zorgen voor uw personeel. Enkele simpele voorbeelden voor het hebben van een VCA certificaat zijn;

Het certificaat staat voor veiligheid van haar werknemers
Verhogen het bewustzijn van veilig werken bij haar werknemers
Bedrijven met een VCA certificering hebben veelal de voorkeur om zaken mee te doen
U wordt niet uitgesloten van aanbestedingen waarbij het VCA certificaat vereist is

Paniek voor een externe audit?
Wanneer een bedrijf VCA gecertificeerd is wordt het per jaar gecontroleerd op haar VGW-beheersysteem. Het systeem dat de veiligheid app deels heeft gedigitaliseerd. Checkyoursafety kunt u inschakelen voor een interne audit, zodat u 100 % zeker weet dat u het certificaat nog een jaar in bezit mag houden.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte.

Uw naam

Uw e-mailadres